Zuviel Werbung? - > Hier kostenlos beim SPS-Forum registrieren

Ergebnis 1 bis 3 von 3

Thema: Communication Fehler mit PC Adapter

  1. #1
    Registriert seit
    31.05.2006
    Beiträge
    2
    Danke
    0
    Erhielt 0 Danke für 0 Beiträge

    Ausrufezeichen


    Zuviel Werbung?
    -> Hier kostenlos registrieren
    Ich habe keine Ahnung ob ich nur auf Deutsch schreiben soll, aber mein English ist ein bisschen besser...

    I have quite a nasty problem which I need to fix rather quick.

    I use a Dell Latitude laptop with an RS232-MPI PC Adapter to communicate with a S7-300 PLC. I can set up communication and do transfers and block compares but every now and then my connection gets aborted. This happens the most while monitoring blocks online or using a VAT.

    If the connection gets lost whilst using a VAT I get a message with a text similar to "No Communication" and "Compiler info: No Handle". (I don't know the exact messages; no time to write them down)

    If the connection gets lost whilst monitoring blocks I get a message "Connection Aborted".

    I use a clean installation of Windows XP SP2 (Installed 2 weels ago) and Step7 Professional 2006 V5.4

    I sincerly hope somebody can help me out cause I need to get this machine debugged real fast! (Tomorrow just 5 hours left)
    Zitieren Zitieren Communication Fehler mit PC Adapter  

  2. #2
    Registriert seit
    13.09.2005
    Beiträge
    633
    Danke
    8
    Erhielt 8 Danke für 6 Beiträge

    Standard

    Do you have an adapter with 3 LEDs?

    Which of the 3 LEDs turns off when the connection gets lost?

    Do you have another master on the MPI - Bus?
    If you have another master on the bus it could happen that both masters (e.g. a MP370 - Panel and the RS232 - USB adapter) get a conflict because there can be only one master on the bus.

    If it only happens with huge VATs try to increase the percent level of the cycle time for communication.

    You should be able to change this level in the harware configuration (see attached file)

    I'm sorry. The screenshot is from a German version but I hope you can find the menu in an other version too.
    Angehängte Grafiken Angehängte Grafiken

  3. #3
    Bakkei ist offline Neuer Benutzer
    Themenstarter
    Registriert seit
    31.05.2006
    Beiträge
    2
    Danke
    0
    Erhielt 0 Danke für 0 Beiträge

    Standard


    Zuviel Werbung?
    -> Hier kostenlos registrieren
    Thanks for the info. Today I discovered that my adapter caused all the problems. With another RS 232 adapter there was no problem...

    The tip for the cycle time for communication is great. The german menus are no problem. I'm bilingual in programming (English & German, I still call a Reset Urloeschen...). Just writing is a bit easier for me in English.
    Zitieren Zitieren Problem solved  

Ähnliche Themen

  1. S7 communication in VB.NET or C#
    Von pietstoek im Forum Hochsprachen - OPC
    Antworten: 5
    Letzter Beitrag: 08.08.2011, 15:50
  2. uC <-> Communication
    Von Jug im Forum Sonstige Steuerungen
    Antworten: 2
    Letzter Beitrag: 21.05.2010, 20:14
  3. S7-300 Fehler bei der Kommunikation mit Adapter!
    Von pinarrow im Forum Simatic
    Antworten: 15
    Letzter Beitrag: 03.03.2010, 08:35
  4. Fehler mit MPI/Adapter
    Von siemek im Forum Simatic
    Antworten: 3
    Letzter Beitrag: 22.07.2008, 23:46
  5. S7-400: SV Fehler bei MPI-Adapter stecken
    Von PeterEF im Forum Simatic
    Antworten: 3
    Letzter Beitrag: 02.06.2005, 12:12

Lesezeichen

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •